Renault Dauphine restauratie


De Renault Dauphine was een automodel van de Franse autofabriek Renault. Het model werd in 1956 op de markt gebracht als opvolger van de Renault 4CV. De cilinderinhoud was 845 cc, daardoor kreeg de motor 32 pk, de topsnelheid van het model was 112 km/uur.
Lees meer ->

De Renault Dauphine net binnen in Autobedrijf HarderwijkSchokbreker kapot Renault Megane


De belangrijkste functie van de schokdemper is om het wiel zoveel mogelijk contact met het wegdek te laten behouden. Als het wiel over een hobbel gaat, word de veer ingedrukt en absorbeert daarmee mede de schok. De energie die de veer geeft als deze weer terug wil naar zijn normale lengte bij het uitveren moet geabsorbeerd worden door de schokbreker. Anders gaat de auto stuiteren door de slechte werking van de veer.
Lees meer ->

De Renault Megane voor de voorinspectie op de brugAudi A4 Avant waterpompkapot


Een waterpomp is een begrip in de motorentechniek. Het koelsysteem van de meeste moderne verbrandingsmotoren maakt gebruik van het circuleren van water via een radiateur. De waterpomp zorgt ervoor dat het water rondgepompt wordt in het systeem. De waterpomp zit in de meeste gevallen op de Multiriem (ook wel V-snaar genoemd).
Lees meer ->

De waterpomp van de audi A4 gedemonteerdABS problemen Peugeot 307


Vandaag hebben wij een Peugeot 307SW in de werkplaats gehad met klachten over lampjes in het dashboard, het bleken de volgende lampjes te zijn: ABS, handrem en STOP.
Lees meer ->

De Peugeot 307 op de brug, diagnose stellenVolkswagen Golf 4 GTI/TDI Schokbrekers stofhoezen


Een schokdemper, of schokbreker is een onderdeel dat onder meer in de wielophanging van een voertuig zit om de werking van de vering te dempen. Daarom is de naam "veertrillingsdemper" eigenlijk beter op zijn plaats.
Lees meer ->

De Golf 4 TDI op de brug voor voorinspectieNissan 350Z 3.5 V6 Klepdeksel bout gebroken


De Nissan 350Z is een automodel van Nissan in het segment van de sportcoupés. De auto kwam in de Verenigde Staten uit in 2002 en is in 2003 geïntroduceerd op de Europese markten.
Lees meer ->

De 350z voor inspectie op de brugAudi A4 Avant remmen piepen


Het werkingsprincipe van een schijfrem is dat door het aandrukken van remblokken tegen een remschijf, wrijving ontstaat. De schijf en wat daaraan verbonden is, wordt hierdoor afgeremd.
Lees meer ->

De constructie van de Audi A4Distributieriem tijdig vervangen bij Peugeot 307


De distributieriem is een getande riem die in moderne verbrandingsmotoren de overbrenging vormt tussen de krukas en één of meer nokkenassen. De nokkenas opent en sluit de kleppen, die zich doorgaans in de cilinderkop bevinden.
Lees meer ->

Een 3D weergave van de distributiriem en de aangedreven onderdelenVolkswagen Fox 1.2 TDI trilt met optrekken


Er kwam bij ons een nieuwe klant met het probleem dat de auto begon te trillen met optrekken, dit kunnen meerdere problemen betekenen.
Lees meer ->

Volkswagen Fox, gebouwd van 2005 t/m 2011