Filters

Filters
Oliefilter

Een oliefilter van een verbrandingsmotor is een filter om de smeerolie te zuiveren van het vuil dat de olie gedurende zijn werking verzameld heeft. Het oliefilter moet regelmatig vervangen worden. De kwaliteit van oliefilters wordt steeds hoger, onder ander het oppervlak waarop de filtering gebeurt vergroot steeds. Omdat de kwaliteit van de smeerolie ook steeds verbetert, neemt het interval voor de vervanging van het oliefilter steeds toe.


Voor automotoren gaat men tot perioden van één jaar of 30.000 km.


Luchtfilter

Filters 15% Korting

Een luchtfilter als onderdeel van een motor heeft als doel om zand en vuil tegen te houden. De luchtfilter zuivert de inlaatlucht die eventueel gemengd met benzine de cilinders in gaat. Stof in de inlaatlucht zou slijtage van de zuigers en cilinders veroorzaken.


Brandstoffilter

Het brandstoffilter zorgt ervoor dat er geen vuil of water in de verstuivers van de motor terecht komt. Het is (meestal) een gesloten metalen onderdeel gevuld met materiaal dat fijnstof en waterdeeltjes uit de tank filtert.


Interieurfilter

Het interieurfilter (ook wel pollenfilter genoemd) van een auto filtert de pollen, stof, vet en vuil uit de buitenlucht voordat deze het interieur van je auto binnendringen. Als je nagaat dat er per uur zo’n 300 kubieke meter buitenlucht door het filter stroomt, kun je je wellicht voorstellen dat een interieurfilter vervuild raakt op den duur.


Tip: Laat tijdig uw filters vervangen om problemen te voorkomen.


Aanbieding alleen geldig met kortinspas
Gratis kortingspas Meer aanbiedingen